info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   

K4 –huset, 3536 Noresund, Mobil: 41 33 90 33, E-post: mail@bunadstua.com
Foto: Ola Dybendal, Design: Hanne Dahl Design

Om Bunadstua

Bunadstua ble etablert i 1995.
Lokalene ligger ved Olberg kirke på Noresund, i K4-huset, 2. etasje.

Bunadstradisjonene i Sigdal, Eggedal og Krødsherad er svært rike. Bunadstua har stilt ut flere hele modeller og har ulike prøver på skjortebroderier og bringekluter. På Bunadstua er vi gjerne behjelpelige med å velge ut bunad modeller, farger, broderier, bringekluter og tilbehør som passer den enkelte.

Varetilbud
Bunadstua skaffer alt av materialpakker, stoffer, bånd og garn til broderier og vevde bånd til alle bunader fra Sigdal, Eggedal og Krødsherad.

Alle stoffer og bånd har høy kvalitet og kommer fra norske leverandører.

Bunadstua selger også alt av tilbehør til både dame, herre og barnebunader. For eksempel både håndlaget og fabrikklaget sølv, silkeskjerf, wienersjal, bukseseler, hatter og lignende.

For dere som ønsker å gjøre en del av håndarbeidene selv
Bunadstua har ferdige pakker med materiale og mønster til skjortebroderier, bringekluter, stakker osv.

Kurs i ulike håndarbeidsteknikker, som, kelimvevde ull bånd, ull knipling og annet, arrangeres av Bunadstua i samarbeid med Sigdal Museum.

Hjelp til brodering og montering av bunader
Bunadstua er behjelpelig med å formidle kontakt med dyktige, lokale personer som broderer og monterer alle typer bunader fra Sigdal, Eggedal og Krødsherad. De som utfører håndarbeidsteknikkene i bunadsproduksjonen og monteringsarbeidene, har lang og solid erfaring. De har eget ansvar for kvalitet og leveringstidspunkt.

Viktig ved anskaffelse av bunad
Enten du vil brodere og montere en bunad selv eller ikke, er det svært viktig å huske at så omfattende håndarbeider er tidkrevende. Planlegging, med valg av bunad, stoffer og broderier, bør derfor starte 1–2 år før bunaden skal brukes. Særlig er tidlig planlegging nødvendig for bunader som skal ferdigstilles til konfirmasjoner og 17.mai.